La revolución verdiazul

6 de noviembre de 2023
por
La revolución verdiazul
Joan Solé Guàrdia

Als anys 60 l'anomenada revolució verda, va aconseguir augmentar de manera espectacular la producció global d'aliments, gràcies a l'ús de tecnologia avançada i també a l'ús indiscriminat de productes químics.


Això, però, va provocar uns terribles efectes secundaris: contaminació de molts aqüífers, la pèrdua de la diversitat genètica o l'eutrofització dels rius, llacunes i deltes.


Necessitem noves maneres de produir, encara més eficients, però també que posin al centre els ecosistemes on produïm els aliments. Així doncs, a la revolució verda hi afegim un color: el blau. El blau del planeta Terra. Aquest organisme que ens acull que tantes vegades no hem tingut en compte.


A més, el color verd i el blau són propis de la clorofil·la i la ficocianina, dos dels principis actius més importants de l'espirulina.


Així doncs, proposem una revolució doble, on a més de continuar augmentant l'eficiència en la producció d'aliments, també es tingui en compte l'equilibri natural dels llocs allà on es produeixen els aliments.


I tu? T'apuntes a la revolució de Blauver?